download

Cacao wordt al sinds de oudheid ceremonieel gebruikt door verschillende volkeren, waaronder de Azteken. De Latijnse benaming is Theobrama Cacao, wat ‘voedsel van de goden’ betekent.
Door de Cacao als heilige plant te erkennen en ons er vanuit die intentie mee te verbinden, vinden we een bijzonder helend Medicijn in de Cacao.

De Cacao in zijn pure vorm heeft een verkwikkend effect en helpt om het hart te openen. Van daaruit stuwt het een vitale energie door ons lichaam heen en lijkt het alsof iedere cel wordt wakker getrild.
De Cacaospirit is een uitnodigend Medicijn. Je kunt er mee reizen vanuit de diepte waarmee je zelf insteekt. Het kan inzichten schenken, je eenheidsbewustzijn vergroten en jouw hartsenergie laten stromen. Aangezien er in ons hart vaak ook veel pijn ligt opgeslagen, kunnen er ook emoties loskomen. De liefdevolle trilling van de Cacao helpt om deze vrij te laten en te omarmen. cacao2-235x300

Je bewustzijn blijft helder. De werking duurt gemiddeld 3 uur, o.a. afhankelijk van je eigen lichaam en de genomen dosering.

De Cacao die wij gebruiken wordt door de ‘Cacaosjamaan’ in Guatemala geplant, geplukt en uitgezocht. Dit gebeurd allemaal vanuit verbinding met de Natuur en op een liefdevolle ceremoniële wijze.

Wendewiel organiseert verschillende Cacaorituelen. Kijk op onze Facebookpagina of in onze agenda op de website om te zien wanneer ons volgende Sacred  Cacao Ritual plaats vindt.
Voor verdere informatie mag je ons uiteraard ook bellen of mailen!

images (3)