**************************************************************
ZWEETHUT CEREMONIE – VOOR MANNEN
**************************************************************

WAT IS EEN ZWEETHUT?
De zweethutceremonie is een oeroud ritueel van de Native Americans, om jezelf te reinigen op vier levels: Mentaal, Emotioneel, Fysiek en Spiritueel. Door de hele dag met natuur omringd te zijn en bezig te zijn met de elementen; aarde, vuur, water en lucht, verbind je je met de kern van het leven en jouw levensstroom. De dag staat bol van oude rituelen en bezinning, wat het een groot cadeau maakt voor jezelf.
Het op en afbouwen van de hut doen we met elkaar. Het praktische bezig zijn helpt om je te verbinden met jezelf, elkaar en de ceremonie.

PRAKTISCHE ZAKEN
v We starten om 10u. Vanaf 9.30u ben je welkom. Om 17u (uiterlijk 18u) sluiten we dag af.

v Je bent veel buiten. Houd hier rekening mee in je kleding en schoeisel.

v Neem twee handdoeken mee waar je op kunt zitten in de hut en iets wat je om je heen kunt slaan voor je de hut in gaat en als je er weer uit komt. Een doek of ochtendjas bijvoorbeeld. De tweede handdoek is om je af te drogen. In de hut zijn we naakt.

v Sieraden die warm kunnen worden kun je bij het altaar voor de hut leggen.

v Voor de hut is er geen uitgebreid maaltijd moment. Neem wat kleins mee (fruit, broodje) voor jezelf. Achteraf delen we een maaltijd (potluck style). Hiervoor vragen je om veganistisch eten mee te nemen om te delen.

v Voor je deelneemt aan een zweethutceremonie is het prettig om je dieet wat lichter te houden, zeker op de dag zelf voor je de zweethut in gaat. Houd ook rekening met alcohol en nicotinegebruik. Dit zijn geen regels, maar adviezen. Wanneer je voor een ceremonie veel eet of bijvoorbeeld alcohol hebt genuttigd, richt je lichaam zich op het verteren van deze stoffen. Terwijl de ceremonie nog zoveel meer moois te bieden heeft. Wanneer je je bewust voedt met voeding die je ondersteunt in je reis, maak je je eigen reis zachter voor jezelf en schep je ruimte voor de ‘vertering’ op alle niveaus van je Zijn!

v Bij de zweethut is een altaar. Als je het fijn vindt kun je iets meenemen wat je op het altaar legt, bijvoorbeeld een sieraad, steen of ander klein voorwerp. De energie van de reis die jij maakt die dag, wordt hierin opgeslagen en kun je zo weer meenemen naar je eigen thuisplek.

v Mocht je fysieke en/of geestelijke gezondheidsproblemen hebben, vragen we je dit van tevoren bij ons aan te geven, zodat we kunnen kijken of je daar gedurende de dag speciale zorg in nodig hebt. Deelname aan de ceremonie is geheel op eigen risico. We zijn niet aansprakelijk voor fysieke, geestelijke of materiele schade.

v Plan in de avond na een zweethutceremonie niets. De reis die je maakt is niet op zichzelf staand en heeft zijn effect en weerslag in de komende dagen/weken na een ceremonie. Vaak staat je hoofd en lijf niet naar drukte na een ceremonie. Dus geef jezelf alle ruimte!

WAT NEEM JE MEE?
v Twee handdoeken
v Ochtendjas eventueel
v Eten om te delen (veganistisch) en wat kleins om te eten voor je de hut in gaat.
v Bord, beker en bestek
v Ruim voldoende water
v Persoonlijk voorwerp voor het altaar (eventueel)

BEGELEIDING
De zweethut wordt begeleid door Maurits Hofman en André Slager. Zij ondergaan en begeleiden al meer dan 7 jaar zweethutten en andere Native ceremonies.

**************************************************************
PRAKTISCHE INFORMATIE
Welkome vanaf: 9.30u
Starttijd: 10u
Eind: 17u (mogelijk uitloopt tot 18u)
Bijdrage: € 60,- per persoon – Contant betalen voor de start van de ceremonie

AANMELDEN
Zet jezelf op aanwezig voor het Facebook event en stuur een mail naar rob@mannenkracht.nl. Na de ontvangst per e-mail is je deelname definitief. Je ontvangt geen mail ter bevestiging.
Let op! We hebben 12 plekken in de hut. We willen je om die reden vragen om secuur om te gaan met je aanmelding, Afmeldingen bij voorkeur uiterlijk 48 uur van tevoren.

LOCATIE
App Pieter (06-46613996) twee dagen voor het event voor het exacte adres.
Loop het terrein een stukje op. Aan de rechterkant zie je een weiland, met schrikdraad eromheen. Als je het hekje doorloopt, zie je ons vanzelf. De tipi is duidelijk te zien!

Mocht je nog praktische vragen hebben, neem contact op met Maurits: 06-45024305. Voor vragen omtrent aanmeldingen kun je Pieter contacten: 06-46613996. Op de dag zelf zal er ook voldoende gelegenheid zijn om je vragen te stellen.

Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Hartegroet,

Maurits, André, Rob en Pieter